Σύστημα διεξαγωγής Basketmaniacs Cup 2019-20

Το Basketmaniacs Cup 2019-20 θα διεξαχθεί σε μια (1) φάση και θα ακολουθήσουν τα play off.
Στο πρωτάθλημα θα συμμετάσχουν όλες οι ομάδες και των δυο πρωταθλημάτων.

1η Φάση

Στην 1η φάση όλες οι ομάδες θα χωριστούν σε οχτώ (8) ομίλους. Στους πέντε πρώτους ομίλους Α,Β,Γ,Δ και Ε θα μπουν οι ομάδες από το Daily League και στους εναπομείναντες ΣΤ, Ζ και Η οι ομάδες από το Weekend League. Όλοι οι όμιλοι θα έχουν πέντε (5) ομάδες εκτός από τον Ε όμιλο που θα έχει τέσσερις (4).
Οι ομάδες θα αναμετρηθούν σε μονά παιχνίδια. Στα Play Off προκρίνονται οι δύο (2) πρώτοι από κάθε όμιλο.

Play off

Στα play off θα διεξαχθεί η σειρά των top16 και των top8, στις οποίες η πρόκριση θα κριθεί σε μονά παιχνίδια και θα ακολουθήσει Final 4 για την ανάδειξη του πρωταθλητή.
Τα ζευγάρια της σειράς top16 των Playoff θα προκύψουν κατόπιν κλήρωσης ανάμεσα στις ομάδες που θα προκριθούν. Στην φάση των play off και λόγω της διασταύρωσης ομάδων από διαφορετικά πρωταθλήματα, η ημερομηνία και η ώρα διεξαγωγής των αγώνων θα ορίζονται κατόπιν συνεννόησης με τις δυο ομάδες αν είναι εφικτό, διαφορετικά θα ορίζονται από την διοργανώτρια αρχή.

Roster

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές που είναι δηλωμένοι στο roster της κάθε ομάδας.

Κριτήρια ισοβαθμίας

Σε περίπτωση ισοβαθμίας δυο ομάδων πρώτο κριτήριο αποτελούν τα μεταξύ τους παιχνίδια και ακολούθως κατά σειρά η καλύτερη διαφορά πόντων, η καλύτερη επίθεση και τέλος η καλύτερη άμυνα. Σε περίπτωση ισοβαθμίας τριών η περισσότερων ομάδων, δημιουργείται γκρουπ αυτών των ομάδων όπου μετρούν τα μεταξύ τους παιχνίδια και ακολούθως όλα τα παραπάνω κριτήρια.