Σύστημα διεξαγωγής Weekend League 2019-20

Το Weekend League 2019-20 θα διεξαχθεί σε δύο(2) φάσεις και θα ακολουθήσουν τα play off.
Στο πρωτάθλημα θα συμμετάσχουν δεκαέξι(16) ομάδες.
Οι αλλαγές για τη συνέχιση του πρωταθλήματος μετά τη διακοπή εξαιτίας του κορωνοϊού, έχουν επισημανθεί με bold.

1η Φάση

Στην  1η φάση οι δεκαπέντε ομάδες θα χωριστούν σε τρεις ομίλους των πέντε(5) ομάδων όπου θα αναμετρηθούν σε μονά παιχνίδια. Η κατάρτιση των ομίλων για τις παλιές ομάδες θα γίνει με βάση την περσινή παρουσία τους και τυχαία θα συμπληρωθούν από τις καινούργιες.

2η Φάση

Στη φάση αυτή, οι δυο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου, καθώς και οι δυο καλύτερες τρίτες θα σχηματίσουν την 1η κατηγορία και οι υπόλοιπες επτά(7), μαζί με την 16η ομάδα που θα συμμετάσχει θα σχηματίσουν την 2η κατηγορία. Οι οχτώ(8) ομάδες κάθε κατηγορίας θα αναμετρηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες .

Play off

Στα play off θα διεξαχθεί φάση των top16 και των top8, στις οποίες η πρόκριση θα κριθεί στις δυο νίκες σε knock out αγώνες. Αν κάποιες ομάδες δεν συνεχίσουν, στο top16 θα περάσουν άνευ αγώνα οι αντίστοιχες ομάδες ξεκινώντας από την 1η της 1ης κατηγορίας κ.ο.κ.. Στη περίπτωση που θα συνεχίσουν οχτώ(8) ή λιγότερες ομάδες, τα play off θα γίνουν στις δύο νίκες. Θα ακολουθήσει Final 4 για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Roster
Οι ομάδες έχουν δικαίωμα να δηλώσουν μέχρι και είκοσι(20) αθλητές εκ των οποίων μπορούν να αγωνιστούν έως δώδεκα(12) σε κάθε αγώνα.

Δεν υπάρχει δυνατότητα αντικατάστασης κάποιου από τους αθλητές , με μοναδική εξαίρεση όσους δηλώθηκαν αλλά δεν έχουν καμία συμμετοχή.
Οι ομάδες μπορούν να προσθέτουν νέο αθλητή μέχρι και έξι(6) αγώνες πριν την έναρξη των play off.
Οι ομάδες μπορούν να προσθέσουν νέο αθλητή αλλά δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στα playoff.

Κάθε νέος αθλητής για να έχει δικαίωμα συμμετοχής θα πρέπει να δηλωθεί τουλάχιστον δυο μέρες πριν από τον επόμενο αγώνα της ομάδας του και να έχει όλα τα προαπαιτούμενα.
Όλοι οι αθλητές για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα knock out και στα play off θα πρέπει να έχουν συμμετοχή σε τουλάχιστον έξι(6) πέντε (5) αγώνες της ομάδας τους.
Οι παίκτες που ανήκουν σε ομάδα με μηδενισμούς υπέρ της και η εγγραφή τους έχει προηγηθεί των μηδενισμών, τότε οι αντίστοιχοι μηδενισμοί θα προστεθούν στις συμμετοχές τους.
Το πρωτάθλημα διατηρεί το δικαίωμα να επιτρέψει την κατ’ εξαίρεση συμμετοχή κάποιου αθλητή χωρίς αυτός να έχει τις απαιτούμενες συμμετοχές, όταν τεκμηριωμένα αποδειχθεί ότι συνέτρεχαν σοβαροί λόγοι απουσίας του.

Κριτήρια ισοβαθμίας
Σε περίπτωση ισοβαθμίας δυο ομάδων πρώτο κριτήριο αποτελούν τα μεταξύ τους παιχνίδια και ακολούθως κατά σειρά η καλύτερη διαφορά πόντων, η καλύτερη επίθεση και τέλος η καλύτερη άμυνα. Σε περίπτωση ισοβαθμίας τριών η περισσότερων ομάδων, δημιουργείται γκρουπ αυτών των ομάδων όπου μετρούν τα μεταξύ τους παιχνίδια και ακολούθως όλα τα παραπάνω κριτήρια.