Σύστημα διεξαγωγής Daily League 2019-20

Το Daily League 2019-20 θα διεξαχθεί σε δύο(2) φάσεις και θα ακολουθήσουν τα play off. Στο πρωτάθλημα θα συμμετάσχουν 24 ομάδες.

1η Φάση

Στην 1η φάση οι ομάδες θα χωριστούν σε δυο ομίλους των 12 ομάδων όπου θα αναμετρηθούν σε μονά παιχνίδια. Η κατάρτιση των ομίλων για τις παλιές ομάδες θα γίνει με βάση την περσινή παρουσία τους και τυχαία θα συμπληρωθούν από τις καινούργιες.

2η Φάση

Μετά την ολοκλήρωση των ομίλων οι ομάδες θα χωριστούν σε δυο κατηγορίες όπου συνεχίζουν με τη βαθμολογία που είχαν συγκεντρώσει στην 1η φάση. Οι έξι(6) πρώτες κάθε ομίλου θα πάνε στην πρώτη κατηγορία και οι έξι(6) επόμενες στην δεύτερη. Σε κάθε κατηγορία οι ομάδες θα αναμετρηθούν σε μονά παιχνίδια.

Knock out

Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος οι οχτώ(8) πρώτες ομάδες της 1ης κατηγορίας περνάνε απευθείας στα play off. Οι υπόλοιπες δεκαέξι(16) θα αναμετρηθούν σε αγώνα knock out ώστε να προκύψουν οι υπόλοιπες οχτώ(8) ομάδες των play off. Η διασταύρωση θα γίνει λαμβάνοντας ως 1η επιλαχούσα την ένατη ομάδα της 1ης κατηγορίας και τελευταία την δωδέκατη της 2ης κατηγορίας, και θα δημιουργηθούν με αυτό το τρόπο τα εξής ζευγάρια:
Α9 – Β12, Α10 – Β11, Α11 – Β10, Α12 – Β9, Β1 -Β8, Β2 – Β7, Β3 – Β6 και Β4 – Β5.
Ο νικητής του κάθε ζευγαριού καταλαμβάνει την θέση που είχε ο καλύτερος εκ των δυο στην φάση των 16 των play off.

Play off

Στα play off θα διεξαχθεί φάση των 16 και των 8, στις οποίες οι πρόκριση θα κριθεί στις δυο νίκες και θα ακολουθήσει Final 4 για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Roster
Οι ομάδες έχουν δικαίωμα να δηλώσουν μέχρι και είκοσι(20) αθλητές εκ των οποίων μπορούν να αγωνιστούν έως δώδεκα(12) σε κάθε αγώνα.

Δεν υπάρχει δυνατότητα αντικατάστασης κάποιου από τους αθλητές , με μοναδική εξαίρεση όσους δηλώθηκαν αλλά δεν έχουν καμία συμμετοχή.
Οι ομάδες μπορούν να προσθέτουν νέο αθλητή μέχρι και εφτά(7) αγώνες πριν την έναρξη των play off.
Κάθε νέος αθλητής για να έχει δικαίωμα συμμετοχής θα πρέπει να δηλωθεί τουλάχιστον δυο μέρες πριν από τον επόμενο αγώνα της ομάδας του και να έχει όλα τα προαπαιτούμενα.
Όλοι οι αθλητές για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα knock out και στα play off θα πρέπει να έχουν συμμετοχή σε τουλάχιστον εφτά(7) αγώνες της ομάδας τους.
Το πρωτάθλημα διατηρεί το δικαίωμα να επιτρέψει την κατ’ εξαίρεση συμμετοχή κάποιου αθλητή χωρίς αυτός να έχει τις απαιτούμενες συμμετοχές, όταν τεκμηριωμένα αποδειχθεί ότι συνέτρεχαν σοβαροί λόγοι απουσίας του.

Κριτήρια ισοβαθμίας
Σε περίπτωση ισοβαθμίας δυο ομάδων πρώτο κριτήριο αποτελούν τα μεταξύ τους παιχνίδια και ακολούθως κατά σειρά η καλύτερη διαφορά πόντων, η καλύτερη επίθεση και τέλος η καλύτερη άμυνα. Σε περίπτωση ισοβαθμίας τριών η περισσότερων ομάδων, δημιουργείται γκρουπ αυτών των ομάδων όπου μετρούν τα μεταξύ τους παιχνίδια και ακολούθως όλα τα παραπάνω κριτήρια. Αν δύο ομάδες έχουν ισοβαθμία κατά την 2η φάση υπολογίζονται και οι μεταξύ τους αναμετρήσεις στη 1η φάση εφόσον υπάρχουν.