ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

  • Αγωνιστικοί Κανόνες

Το πρωτάθλημα διεξάγεται με βάση τους κανονισμούς της Ευρωλίγκα.

  • Πειθαρχικό Δίκαιο
Δείτε εδώ το πειθαρχικό δίκαιο του πρωταθλήματος.

  • Άλλοι Κανόνες

Μηδενισμός
Σε κάθε ομάδα θα πρέπει να είναι παρόντες τουλάχιστον 5 εγγεγραμμένοι παίκτες 15 λεπτά πριν την έναρξη του παιχνιδιού. Σε αντίθετη περίπτωση ο διαιτητής μηδενίζει την ομάδα και η αντίπαλη ομάδα κερδίζει το παιχνίδι “στα χαρτιά”. Σε περίπτωση που η διοργάνωση κρίνει πως οι συνθήκες του αγωνιστικού χώρου δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή του αγώνα, ισχύουν τα παραπάνω και γίνεται επαναπρογραμματισμός του αγώνα.

Διαγραφή Ομάδας
Η διαγραφή μιας ομάδας μπορεί να επέλθει σε δύο περιπτώσεις:

  1. Με πειθαρχικό παράπτωμα
    Οι ομάδες που θα δημιουργούν κατ’ επανάληψη προβλήματα στους διαιτητές και στη διοργάνωση, θα διαγράφονται από το πρωτάθλημα.
  2. Με 2 μηδενισμούς

Επαναπρογραμματισμός Αγώνα
Επαναπρογραμματισμός αγώνα γίνεται μόνο από την διοργάνωση, εφόσον συντρέχει κάποιος σοβαρός λόγος όπως αδυναμία εύρεσης χώρου, διαιτητών, κριτών κλπ.
Οι ομάδες μπορούν να αλλάξουν ημέρα ή ώρα αγώνα, βρίσκοντας ένα άλλο ζευγάρι που επιθυμεί και αυτό να αλλάξει ημέρα ή ώρα, με τη προϋπόθεση ότι
α) συμφωνεί η αντίπαλη ομάδα
β) το ζευγάρι με το οποίο θα γίνει η αλλαγή αγωνίζεται για το ίδιο πρωτάθλημα
γ) το ζευγάρι με το οποίο θα γίνει η αλλαγή αγωνίζεται την ίδια αγωνιστική εβδομάδα
δ) έχει ενημερωθεί η διοργάνωση για την αλλαγή

Πληρωμή
Η πληρωμή του αγώνα γίνεται πριν την έναρξη του κάθε αγώνα.
Επίσης κάθε ομάδα οφείλει να προπληρώσει ένα ποσό ανάλογα με το πρωτάθλημα που θα επιλέξει να αγωνιστεί. Στη περίπτωση που δεν παρουσιάσει ολοκληρωμένη ομάδα 5 παικτών σε κάποιον αγώνα, αφαιρείται από την προπληρωμή-εγγύηση το κόστος ολόκληρου του αγώνα, συμπεριλαμβανομένου και του ποσού της αντίπαλης ομάδας. Αν η ομάδα δεν έχει επαρκές ποσό ως εγγύηση για τη κάλυψη της πληρωμής τότε οφείλει να το καταβάλει έως τη λήξη της αγωνιστικής ειδάλλως διαγράφεται από το πρωτάθλημα.
Σε περίπτωση διαγραφής ομάδας χάνεται η προπληρωμή-εγγύηση.